Kulinarny Wilanów
Jak „smakowała” Warszawa lat dwudziestych i trzydziestych? Będzie się można o tym przekonać podczas warsztatów kulinarnych w warszawskim Wilanowie. Już 23 lipca w godz. 17.30-19.00.
Uczestnicy spotkania wyruszą w podróż po lokalach dawnej Warszawy. Odwiedzą Lijewskiego, Adrię oraz Bristol i rozsmakują się w ich najlepszych daniach. Prowadzący opowiedzą, jaką transformację przeszła kuchnia w latach dwudziestych i trzydziestych. Uczestnicy pod okiem profesjonalnych kucharzy oraz z pomocą edukatorów kulinarnych przygotują dania według przepisów z książek kucharskich z początku XX w. Na koniec wszyscy spróbują ugotowanych potraw.
Termin: 23 lipca (wtorek) w godz. 17.30-19.00
Miejsce: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, 02-958 Warszawa
Wstęp wolny, obowiązują zapisy. Aby wziąć udział w warsztacie, należy wypełnić formularz rejestracyjny. Link do formularza: http://bit.ly/2XULgss.
Dostępność: Możliwość wsparcia asystenta, a także pomoc w dotarciu do miejsca warsztatów po uprzednim zgłoszeniu. Budynek, w którym odbywać się będą warsztaty, jest dostępny dla osób poruszających się na wózku.
W razie pytań należy kontaktować się z Aleksandrą Sztajerwald: aleksandra@kulturabezbarier.org
Kultura bez Barier