Zapraszamy na prelekcję do SGGW
Wszechnica Żywieniowa Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2015/2016.
- 16 marca – Akryloamid w żywności – czy jest się czego obawiać?
- mgr inż. Iwona Gielecińska (Instytut Żywności i Żywienia)
- 20 kwietnia – Mniej soli – korzystnie dla zdrowia
- dr n. med. Wioleta Respondek
- dr inż. Anna Wojtasik (Instytut Żywności i Żywienia)
- 18 maja – Oleje tropikalne – co warto o nich wiedzieć?
- dr inż. Jacek Bujko (Katedra Dietetyki SGGW)
- prof. dr hab. Krzysztof Krygier (Katedra Technologii Żywności SGGW)
- 15 czerwca – Witamina D – dla kogo i kiedy?
- dr hab. lek. med. Dariusz Włodarek (Katedra Dietetyki SGGW)
Spotkania odbywają się:
w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.30, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.
Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.
WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.
Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:
- telefon: – (22) 59-37-004
- adres e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl
- nasza strona: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl