Treść artykułu

Zapraszamy na prelekcję do SGGW

Wszechnica Żywieniowa Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2015/2016.

  • 16 marca – Akryloamid w żywności – czy jest się czego obawiać?
    • mgr inż. Iwona Gielecińska (Instytut Żywności i Żywienia)
  • 20 kwietnia – Mniej soli – korzystnie dla zdrowia
    • dr n. med. Wioleta Respondek
    • dr inż. Anna Wojtasik (Instytut Żywności i Żywienia)
  • 18 maja – Oleje tropikalne – co warto o nich wiedzieć?
    • dr inż. Jacek Bujko (Katedra Dietetyki SGGW)
    • prof. dr hab. Krzysztof Krygier (Katedra Technologii Żywności SGGW)
  • 15 czerwca – Witamina D – dla kogo i kiedy?
    • dr hab. lek. med. Dariusz Włodarek (Katedra Dietetyki SGGW)

Spotkania odbywają się:
w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.30, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.

Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

WSTĘP WOLNY!

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką: