Weź udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym dla osób niewidomych i słabowidzących
Ruszyły eliminacje do 7. edycji międzynarodowego konkursu kulinarnego dla osób niewidomych i słabowidzących Golden Eye Chef 2025. Pierwszy etap konkursu to przygotowanie krótkiego filmu z pokazem gotowania przez uczestnika i przesłanie go organizatorom. W drugim etapie finaliści, wybrani przez profesjonalne jury, zostaną zaproszeni na konkurs kulinarny w Indiach.
Golden Eye Chef to święto talentu i kreatywności. Hasło przewodnie całego konkursu „Cooking Beyond Seeing”, czyli „Gotowanie poza widzeniem”, oznacza działanie, które wykracza daleko poza to, co widoczne. Od momentu swojego powstania w 2019 r. w przedsięwzięciu Golden Eye Chef wzięło udział już ponad 200 uczestników z 15 krajów i 5 kontynentów.
Etap 1: Przygotowanie filmu zgodnie z tematem przewodnim
Temat przewodni: One Pan Wonder: Quick & Simple (Jedna patelnia – szybko i prosto)
Uczestnicy powinni przesłać film pokazujący, jak gotują proponowaną przez siebie potrawę. Można użyć tylko jednej patelni i maksymalnie pięciu składników. Należy skoncentrować się na prostocie, smaku i opowiadaniu historii.
Etap 2: Wielki finał ‒ udział w konkursie kulinarnym w mieście Agra w Indiach
Finaliści wyłonieni w pierwszym etapie będą rywalizować w konkursie kulinarnym. Efekty oceni międzynarodowe jury, w skład którego wchodzą szefowie kuchni i restauratorzy.
Kto może się zgłosić?
Golden Eye Chef 2025 jest otwarty dla wszystkich osób z dysfunkcją wzroku w wieku od 18 r.ż.
Terminy i inne ważne informacje
Ostateczny termin przesyłania materiału wideo: 7 lipca 2025 r.
Szczegółowe informacje, regulamin, formularz zgłoszeniowy i wymagania dotyczące przygotowania materiału wideo znajdują się na stronie: https://2025.goldeneyechef.com.
Grupa na WhatsAppie, gdzie przekazywane są aktualności i materiały pomocnicze: https://chat.whatsapp.com/DFHQBVkkkyiAp5wedGmNme.
Golden Eye Chef 2025 na kanale YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=j4y04damJV8.