Treść artykułu

Rozrzucony pieprz na stole. Trzy mniejsze słoiki z przyprawami - pieprzem, papryką, oregano. Obok większy słoik, pełen liści laurowych.

Kulinarny Wilanów

Jak „smakowała” Warszawa lat dwudziestych i trzydziestych? Będzie się można o tym przekonać podczas warsztatów kulinarnych w warszawskim Wilanowie. Już 23 lipca w godz. 17.30-19.00.

Uczestnicy spotkania wyruszą w podróż po lokalach dawnej Warszawy. Odwiedzą  Lijewskiego, Adrię oraz Bristol i rozsmakują się w ich najlepszych daniach. Prowadzący opowiedzą, jaką transformację przeszła kuchnia w latach dwudziestych i trzydziestych. Uczestnicy pod okiem profesjonalnych kucharzy oraz z pomocą edukatorów kulinarnych przygotują dania według przepisów z książek kucharskich z początku XX w. Na koniec wszyscy spróbują ugotowanych potraw.

Termin: 23 lipca (wtorek) w godz. 17.30-19.00

Miejsce: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, 02-958 Warszawa

Wstęp wolny, obowiązują zapisy. Aby wziąć udział w warsztacie, należy wypełnić formularz rejestracyjny. Link do formularza: http://bit.ly/2XULgss.

Dostępność: Możliwość wsparcia asystenta, a także pomoc w dotarciu do miejsca warsztatów po uprzednim zgłoszeniu. Budynek, w którym odbywać się będą warsztaty, jest dostępny dla osób poruszających się na wózku.

W razie pytań należy kontaktować się z Aleksandrą Sztajerwald: aleksandra@kulturabezbarier.org

Kultura bez Barier