Treść artykułu

AMC – lepiej jeść, lepiej żyć

Dnia 5 kwietnia 2016 roku w Tyflogalerii Instytutu Tyflologicznego PZN odbyło się spotkanie z firmą AMC, która zaprezentowała nam ciekawe urządzenia do gotowania bezpieczne dla osób niewidomych i słabowidzących.

Zdrowie i radość pod jedną pokrywką. Sekretem tego połączenia jest unikalny sposób przyrządzania potraw z AMC: gotowanie warzyw bez dodatku wody i smażenie mięsa bez dodatku tłuszczu. Warzywa gotowane w ten sposób mają bardziej intensywny smak i są zdecydowanie zdrowsze. W przeciwieństwie do tradycyjnego sposobu gotowania zachowują witaminy, minerały i aromaty. Podczas smażenia mięsa bez dodatku tłuszczu można zaoszczędzić wielu zbędnych kalorii. Zdrowe i lekkie – takie nastawienie powinniśmy mieć nie tylko do spożywanych posiłków, ale także do życia, by cieszyć się nową, szczupłą sylwetką – to motto firmy!

Podajemy kontakt dla zainteresowanych: Maciej Bielawski, tel. 61 813 17 84; kom. 600 207 831, e-mail: mbielawski@amcpolska.com.pl