Treść artykułu

Zapraszamy na prelekcje do SGGW

Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2015/2016

  • 21 października – Żywienie dzieci i młodzieży w wieku szkolnym a ich zdrowie
    • dr hab. Jadwiga Hamułka prof. SGGW
    • dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)
    • dr inż. Marta Jeruszka-Bielak (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Urząd Miasta Stołecznego Warszawy)
  • 18 listopada – Otyłość u dzieci i nastolatków – perspektywa psychologa klinicznego
    • dr hab. Joanna Radoszewska (Katedra Psychologii Klinicznej Dziecka i Rodziny, Wydział Psychologii UW)
  • 16 grudnia – Sekrety miodu
    • dr hab. Ewa Majewska (Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności SGGW)
    • student i pszczelarz Piotr Nowotnik (Wydział Nauk o Żywności SGGW)
  • 20 stycznia – Nadciśnienie tętnicze – punkt widzenia lekarza i dietetyka
    • dr hab. n. med. Joanna Niegowska prof. SGGW
    • dr inż. Danuta Gajewska (Katedra Dietetyki SGGW)
  • 17 lutego – Czy warto jeść kasze i płatki?
    • dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak (Katedra Technologii Żywności SGGW)
    • dr inż. Dorota Czerwińska (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)

Spotkania odbywają się:

  • w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.30.
  • w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c.
  • na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
  • Dojazd – autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

WSTĘP WOLNY!

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na naszej stronie internetowej: www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl

Kontakt z organizatorką