Zapraszamy na prelekcje do SGGW
Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2015/2016
- 21 października – Żywienie dzieci i młodzieży w wieku szkolnym a ich zdrowie
- dr hab. Jadwiga Hamułka prof. SGGW
- dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)
- dr inż. Marta Jeruszka-Bielak (Katedra Żywienia Człowieka SGGW, Urząd Miasta Stołecznego Warszawy)
- 18 listopada – Otyłość u dzieci i nastolatków – perspektywa psychologa klinicznego
- dr hab. Joanna Radoszewska (Katedra Psychologii Klinicznej Dziecka i Rodziny, Wydział Psychologii UW)
- 16 grudnia – Sekrety miodu
- dr hab. Ewa Majewska (Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności SGGW)
- student i pszczelarz Piotr Nowotnik (Wydział Nauk o Żywności SGGW)
- 20 stycznia – Nadciśnienie tętnicze – punkt widzenia lekarza i dietetyka
- dr hab. n. med. Joanna Niegowska prof. SGGW
- dr inż. Danuta Gajewska (Katedra Dietetyki SGGW)
- 17 lutego – Czy warto jeść kasze i płatki?
- dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak (Katedra Technologii Żywności SGGW)
- dr inż. Dorota Czerwińska (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)
Spotkania odbywają się:
- w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.30.
- w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c.
- na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
- Dojazd – autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.
WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na naszej stronie internetowej: www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorką
- mgr Hanną Wysocka
- telefon: 22 59-37-004
- e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl