Wszechnica Żywieniowa w SGGW zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2018/2019

Wszechnica Żywieniowa w SGGW zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2018/2019

  • 17 października – Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży – rola diety i higieny w codziennej praktyce
    • dr n. med. Anna Turska-Szybka (Zakład Stomatologii Dziecięcej, WUM)
  • 21 listopada – Fascynująca podróż przez układ pokarmowy człowieka
    • dr inż. Katarzyna Lachowicz (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
    • dr inż. Ewa Fürstenberg (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
  • 12 grudnia – Jakie drobnoustroje zasiedlają przewód pokarmowy człowieka?
    • dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
    • dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
  • 16 stycznia – Insulinooporność z perspektywy lekarza i dietetyka
    • prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, CMKP)
    • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
  • 20 lutego – Mikroflora przewodu pokarmowego a zdrowie człowieka
    • dr inż. Ewa Fürstenberg (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
    • dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
    • dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

Spotkania odbywają się:

  • w trzecie środy miesiąca a tylko w grudniu w drugą, o godz. 17.15
  • w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
  • na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
  • dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503

WSTĘP WOLNY

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na stronie internetowej:

www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

Kontakt z organizatorką:

mgr Hanna Wysocka
telefon: (22) 59-37-004
e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl

Dodatkowe informacje: