Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje
- 15 marca – Przyprawy – dla smaku i zdrowia
- dr hab. Renata Kazimierczak (Zakład Żywności Ekologicznej, SGGW)
- dr inż. Andrzej Janicki (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)
- dr inż. Dominika Głąbska (Zakład Dietetyki, SGGW)
- 19 kwietnia – Żywienie a odporność organizmu
- prof. dr hab. Krystyna Skwarło (Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski)
- 17 maja – Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie
- prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego)
- dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
- 21 czerwca – Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne – korzyści i zagrożenia
- dr hab. Ewa Lange (Zakład Dietetyki, SGGW)
- dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
Spotkania odbywają się:
- w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.15
- w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
- na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
- Dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503
WSTĘP WOLNY!
Kontakt z organizatorką:
mgr Hanna Wysocka
telefon: (22) 59-37-004
e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl