Treść artykułu

Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje

  • 15 marca – Przyprawy – dla smaku i zdrowia
    • dr hab. Renata Kazimierczak (Zakład Żywności Ekologicznej, SGGW)
    • dr inż. Andrzej Janicki (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)
    • dr inż. Dominika Głąbska (Zakład Dietetyki, SGGW)
  • 19 kwietnia – Żywienie a odporność organizmu
    • prof. dr hab. Krystyna Skwarło (Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski)
  • 17 maja – Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie
    • prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego)
    • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
  • 21 czerwca – Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne – korzyści i zagrożenia
    • dr hab. Ewa Lange (Zakład Dietetyki, SGGW)
    • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

Spotkania odbywają się:

  • w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.15
  • w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
  • na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
  • Dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503

WSTĘP WOLNY!

Kontakt z organizatorką:
mgr Hanna Wysocka
telefon: (22) 59-37-004
e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl

Przyprawy – dla smaku i zdrowia – plakat (.pdf)