Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2018/2019
- 20 marca – Probiotyki, prebiotyki i żywność probiotyczna
- dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
- dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
- 10 kwietnia * – Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część 1
- dr hab. Jarosława Rutkowska, prof. SGGW (Zakład Analiz Instrumentalnych, SGGW)
- dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Zakład Dietetyki, SGGW)
- 15 maja – Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część 2
- prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
- dr inż. Joanna Rachtan-Janicka (Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, SGGW)
- 12 czerwca * – Jubileusz 25-lecia Wszechnicy
- Goście i Pracownicy Wydziału
Spotkania odbywają się:
- w trzecie środy miesiąca * a w kwietniu i czerwcu w drugie środy miesiąca, o godz. 17.15
- w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
- na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
- dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503
WSTĘP WOLNY
Prelekcje transmitowane są on line a potem dostępne na YouTube -szczegóły na stronie internetowej:
www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorką:
mgr Hanna Wysocka
telefon: (22) 59-37-004
e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl